V petek, 4. oktobra 2024, smo v sklopu dogodka Posvet v zdravstvu pod okriljem podjetja Planet GV uspešno zaključili okroglo mizo na temo "Umetna inteligenca v zdravstvu: Kje je naslednja postaja?". Vodstveni kader v zdravstvu in IT strokovnjaki so skupaj razpravljali o tem, kako napovedna analitika in umetna inteligenca že danes optimizirata upravljanje zdravstvenih ustanov. Poseben poudarek je bil namenjen strateškemu odločanju, racionalizaciji poslovanja ter izboljšanju kakovosti zdravstvenih storitev s pomočjo umetne inteligence.

Urban Rozina, direktor našega podjetja, je izpostavil pomemben izziv – iskanje ravnovesja med učinkovito uporabo umetne inteligence in varovanjem osebnih podatkov zaposlenih, kot so rojstni podatki, število dni dopusta in plače. Pojasnil je, kako UI že omogoča samodejno razporejanje zaposlenih na podlagi njihovih kompetenc in napovedanih odsotnosti, kar prinaša zmanjšanje nadur, nenapovedanih odsotnosti ter bolj enakomerno obremenitev kadra.

Dan prej je državni sekretar Denis Kordež iz Ministrstva za zdravje predstavil rezultate, ki kažejo, kako umetna inteligenca pomaga pri razporejanju zdravstvenih delavcev, kar vodi k izboljšanju delovnih pogojev in zmanjšanju birokracije v zdravstvu. Gre za pomemben korak v smeri digitalizacije in preobrazbe slovenskega zdravstvenega sistema. Več o tem si lahko preberete na povezavi: https://www.24ur.com/novice/slovenija/ministrstvo-bi-razporejalo-zdravstvene-delavce-z-umetno-inteligenco.html. Študija primera je na voljo na povezavi: https://www.cetrtapot.com/media/vsqdlgs4/kadris-4-woshi-studija-primera-psihiatricna-bolnisnica-idrija.pdf 

Razprava je ponudila vpogled v prihodnost, kjer bo umetna inteligenca igrala ključno vlogo, vendar bo uspeh odvisen od ustreznega kadra in odgovorne uporabe tehnologije.

Iskrena hvala vsem udeležencem in govornikom za konstruktivne prispevke! 

Dogodki in sejmi - Okrogla miza o UI v zdravstvu: Kje je naslednja postaja?

Želim ponudbo ali predstavitev

Stopite v stik z nami in odkrijte, kako naše rešitve učinkovito digitalizirajo poslovne procese, povezane z zaposlenimi in delovnimi mesti.

Dodatne informacije

Prodajni svetovalci smo vam na voljo vsak delovni dan na: